Dumitru Mihalescul solicită clarificări privind restructurarea rețelei școlare în Județul Suceava de la Ecaterina Andronescu

0
1055
Deputat Dumitru Mihalescul Declaratie de Presa

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, solicită doamnei Ministru al Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, clarificări privind restructurarea rețelei școlare în județul Suceava de la Ecaterina Andronescu.

„Doamnă ministru,

Încă de la începutul anului școlar 2018/2019, inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ din întreaga țară au transmis diferite informații către minister, în scopul redimensionării rețelei școlare la nivelul contingentelor de elevi care trebuie să meargă la școală. Din păcate, deși această operațiune ar trebui să fie una firească, în condițiile în care numărul de copii este într-o scădere abruptă, numărul de nașteri este la minime istorice, iar familiile tinere continuă să migreze către alte state din Uniunea Europeană, însă în întreaga țară s-a declanșat o adevărată isterie, cu privire la riscul închiderii unor unități de învățământ și al pierderii unor norme didactice.

Mai mult decât atât, ori de câte ori s-a procedat la o restructurare a rețelei școlare, aceasta s-a făcut foarte slab calitativ, fără asigurarea de microbuze pentru transportul școlar al elevilor sau prin comasarea unor școli sau clase și prin înființarea unor clase cu predare simultană, care reprezintă cea mai slabă modalitate de instrucție a copiilor. Având în vedere faptul că ne aflăm în perioada anului în care Ministerul Educației Naționale ia decizii cu privire la structura anului școlar viitor, 2019-2020, vă solicit, doamnă ministru, următoarele informații cu privire la Județul Suceava:

  • Câte unități de învățământ și câte clase sunt propuse pentru închidere sau comasare începând cu anul școlar 2019/2020 la nivelul Județului Suceava?
  • Câte cadre didactice din Județul Suceava își vor vedea normele didactice diminuate sau desființate în anul școlar 2019/2020?
  • Câți elevi vor învăța în clase cu predare simultană la nivelul Județului Suceava, începând cu anul școlar 2019/2020?
  • Care este deficitul de microbuze școlare și de șoferi atestați pentru transportul școlar la nivelul Județului Suceava și ce achiziții de microbuze intenționați să faceți în anul 2019 pentru a asigura acest serviciu, de care depinde în mod esențial diminuarea abandonului școlar în mediul rural, în special în rândul copiilor aflați la mare distanță de școală?

Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here