Dumitru Mihalescul solicită clarificări privind cifrele de școlarizare în învățământul liceal și profesional în Județul Suceava

0
572
Dumitru Mihalescul critica dur PSD-ALde

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, solicită doamnei Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale, clarificări privind cifrele de școlarizare în învățământul liceal și profesional în Județul Suceava.

„Doamnă ministru,

Ordinul Ministrului Educației Naționale nr.4057/28.05.2019, privind repartizarea, pe județe, a cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, în anul școlar 2019 -2020, a generat puternice nemulțumiri, atât în rândul cadrelor didactice, cât, mai ales, în rândul părinților și elevilor. Astfel, la nivelul unor județe, numărul de clase din învățământul liceal a fost restrâns și cu peste 30 de clase, generând o opțiune restrânsă pentru elevi și pierderi consistente de norme didactice pentru profesori. În același timp, transformarea unor clase de liceu în clase de învățământ profesional, fără a fi asigurate cadre didactice specializate și fără a fi dotate cu logistică specifică învățământului profesional, poate conduce la un eșec al relansării învățământului profesional în România, deși economia are foarte multă nevoie de forță de muncă bine calificată. Pentru că părerea unanimă a reprezentanților din sistemul de învățământ este că O.M.E.N. nr.4057/28.05.2019 va reprezenta chiar o măsură de stimulare a abandonului școlar, vă solicit, doamnă ministru, următoarele precizări deosebit de importante:

  • Câte clase de liceu au fost restrânse la nivelul Județului Suceava prin O.M.E.N. nr.4057/28.05.2019 și câte clase de școală profesională au fost înființate pentru anul școlar 2019/2020?
  • Câte norme didactice vor dispărea din învățământul liceal, la nivelul Județului Suceava, ca efect al O.M.E.N. nr.4057/28.05.2019?
  • Care este baza logistică și resursa umană implicată în clasele suplimentare din învățământul profesional din Județul Suceava: solicit o situație pentru fiecare clasă nou-înființată, care să reflecte atât investițiile în dotări și laboratoare, cât și numărul de cadre didactice specializate în învățământul profesional.

Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here