Dumitru Mihalescul solicită clarificări în legătură cu turismul balnear pentru copiii cu boli cronice sau handicap

0
666
Domnul Deputat Dumitru Mihalescul

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, solicită clarificări în legătură cu turismul balnear pentru copiii diagnosticați cu boli cronice sau handicap într-o scrisoare către Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi.

„Domnule ministru,

Sectorul turismului din România a înregistrat o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, iar reducerea cotei TVA pentru acest domeniu reprezintă o măsură pe care tot mediul economic o apreciază. Cu toate acestea, în ultimele două decenii infrastructura turistică aferentă turismului balnear și de tratament s-a degradat constant, astfel încât persoanele vârstnice și copiii care au nevoie de tratament au tot mai puține posibilități de a opta pentru asemenea deplasări. Mai mult decât atât, pentru copiii cu boli cronice și pentru copiii cu handicap grav sau accentuat nici măcar nu mai există opțiuni de tratament, fie că vorbim despre stațiunile montane sau despre cele situate la Marea Neagră. În condițiile în care Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ar trebui să aibă între principalele obiective acordarea unei susțineri ridicate pentru copiii bolnavi, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Câți copii sunt oficial în evidențele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție cu boli cronice sau cu handicap, care ar trebui să beneficieze de bilete de tratament în stațiuni balneare?
  • Câte locuri special amenajate pentru copii cu boli cronice sau cu handicap sunt disponibile pentru tratament în stațiunile balneare din România?
  • Vă solicit să îmi prezentați o situație care să reflecte numărul copiilor care au beneficiat de tratament în anii 2015 – 2018 și care este numărul de bilete de tratament pe care Ministerul intenționează să le susțină financiar în anul 2019?

Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.
Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here