Dumitru Mihalescul: Reuniunea anuală a Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentul României a fost un real succes

0
862
Dumitru Mihalescul la mic dejun cu rugaciuni

Grupul Creștin de Rugăciune al Parlamentului României s-a întrunit în zilele de 2 și 3 octombrie 2019 în Sala Alexandru Ioan Cuza a Palatului Parlamentului, în cadrul celei de-a 14-a ediții a evenimentului anual intitulat ,,Mic Dejun cu Rugăciune’’. Întâlnirea a fost urmată de Conferința Internațională ,,Valori Identitare Europene’’.

Reuniunea Anuala a Grupului Crestin de Rugaciune la Parlament

Membri ai Parlamentului şi Guvernului şi lideri din administraţie, profesori, artiști, personalităţi ale vieţii religioase şi culturale din România şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din România, împreună cu invitaţi din Statele Unite ale Americii, Coreea şi Europa, au participat în perioada 2-3 octombrie la dezbateri despre identitatea creştină şi valorile identitare ale Europei. Evenimentul a fost deschis prin Rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi Corul ,,Ison’’ al Seminarului Teologic Ortodox din București și soprana Laura Bretan cu vocea ei divină au  interpretat mai multe melodii cu caracter creştin şi patriotic.

Vorbitorul principal al evenimentului a fost Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române: ,,Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară. Identitatea nu se naște peste noapte și nici prin hotarâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcută împotriva națiunilor’’. De asemenea, Consilierul de Stat în Administrația Prezidențială, dl. Sergiu Nistor a transmis un mesaj de unitate din partea Președintelui României Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că evenimentul a fost un gest simbolic menit să promoveze morala religioasă: Am venit la acest „Mic Dejun cu Rugăciune” din convingerea că el reprezintă un necesar gest simbolic, menit să promoveze în politică o dimensiune morală proprie poporului român: morala religioasă. Trebuie să cooperăm pentru a construi un viitor mai bun, un viitor al prosperității și progresului economic, social, cultural și, de ce nu, politic, așezat pe o bază solidă morală.

De asemenea, Preotul Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană a vorbit despre valorile identitare europene care au ca fundament valorile credinței creștine care au la bază Biblia: „Există o serie de întrebări despre cum se mai refelectă azi viziunea fondatorilor UE în parcursul UE, la care eu voi răspunde cu Biblia. Această este cartea pe care trebuie să se fondeze istoria neamului omenesc. Acesta este Cuvîntul lui Dumnezeu. Și cine nu-și fondează viața pe cuvîntul lui Dumnezeu nu are nici o șansă să lase o urmă luminoasă în istorie. (…)Uniunea Europeană și oamenii din fruntea ei au nevoie de o reformă spirituală. Societatea românească, Europa, lumea întreagă n-au nevoie de reforme economice, sociale, politice, militare. Nu! Ci de o reformă în plan uman, de o transformare a omului. Acum mai mult ca oricînd.”

Președintele Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentului României, Deputatul PNL Dumitru Mihalescul a precizat că: ,,Este o adevărată provocare să aduni laolaltă parlamentari din partide diferite, reprezentanți ai unor instituții relativ ostile, elite intelectuale și lideri spirituali, însă auspiciile sub care se desfășoară de zeci de ani acest eveniment ne surprind de fiecare dată. Mi-aș dori ca spiritul de înțelegere care călăuzește acest eveniment anual, bazat pe aplecare totală asupra problemelor reale ale oamenilor, pe cunoașterea fenomenelor sociale și pe consensul deciziilor să îl văd și în viața cotidiană, în Parlament, în Guvern, în instituții publice și în alte contexte socio-economice.

Cert este faptul că și anul acesta, ca și în anii trecuți, Micul dejun cu rugăciune și conferința ”Valori identitare europene” au fost un real succes și reprezintă stimulul cel mai important pentru ca această serie de evenimente să fie dusă mai departe. Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an la aceeași masă oameni care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniți de același crez comun, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună!.”

Dumitru MIHALESCUL
Deputat PNL
Președintele Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentului României

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here