Dumitru Mihalescul solicită informații despre numărul secțiilor de votare din străinătate

0
739
Deputat Dumitru Mihalescul Declaratie de Presa

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, solicită președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, informații cu privire la numărul de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

„Domnule președinte,

Una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor constituționale ale cetățenilor români s-a manifestat prin limitarea sau chiar împiedicarea acestora de a-și exercita dreptul de a vota. Nu cred că mai este necesar să vă reamintesc atât problemele întâmpinate la alegerile prezidențiale din anul 2014, precum și la alegerile pentru Parlamentul European și la Referendumul organizat de Președintele României în data de 26 mai 2019.

Reprezentanții permanenți ai României în străinătate au acuzat autoritățile din țară pentru faptul că nu au dat curs solicitărilor lor de a organiza mai multe secții de votare, mai ales în statele europene unde se află mari comunități de români. Pentru a preîntâmpina reapariția unor asemenea disfuncții în exercitarea dreptului de vot pentru românii din diaspora, vă solicit, domnule președinte, următoarele informații:

  • Câte secții de votare au fost organizate cu prilejul alegerilor prezidențiale din anul 2014 și cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European și la Referendumul din anul 2016?
  • Câte secții de votare au fost organizate pentru alegerile prezidențiale din anul 2019?
  • Vă solicit să precizați dacă în secțiile de votare suplimentarea s-a organizat în proximitatea marilor comunități de români și nu la distanțe foarte mari de acestea.

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL
Deputat PNL”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here