Dumitru Mihalescul îi solicită lui Răzvan Cuc informații despre finanțarea lucrărilor de construire a autostrăzilor

0
1521
Deputat Dumitru Mihalescul Declaratie de Presa

Deputatul Dumitru Mihalescul îi solicită domnului Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, informații privind finanțarea lucrărilor de construire de autostrăzi, drumuri expres și reabilitarea drumurilor naționale. 

„Domnule ministru,

În ultimii doi ani, bugetele au prevăzut la început de an sume importante pentru construcția de autostrăzi, drumuri expres și pentru reabilitarea drumurilor naționale deja construite. De fiecare dată când Guvernul a făcut rectificări ale bugetului, Ministerul transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au pierdut aproape toți banii alocați inițial. Singurele lucrări care s-au mai executat, din inerție, la nivel național sunt finanțate preponderent din fonduri europene nerambursabile, la care se adăugă între 5% și 15% cotele de cofinanțare ale Guvernului României. În contextul în care construcția și întreținerea infrastructurii rutiere din România se susținea aproape exclusiv din fonduri europene, vă solicit, domnule ministru următoarele informații:

  • Care au fost sursele de finanțare a lucrărilor executate în anii 2017 și 2018 pentru construcția și reabilitarea infrastructurii naționale de transporturi (autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale). Solicit o situație anuală din care să reiasă: valoarea sumelor alocate din bugetul național, valoarea fondurilor europene, credite rambursabile.
  • Care au fost în anii 2017 și 2018 sumele colectate de Guvernul României din taxele puse pe utilizarea drumurilor naționale și pentru traversarea podurilor? Solicit o evidență anuală, precum și modalitățile în care aceste sume, care nu sunt evidențiate explicit în buget, au fost utilizate pentru întreținerea infrastructurii rutiere.
  • În condițiile în care Guvernul a întârziat cu peste 3 luni adoptarea bugetului de stat, vă solicit să precizați câte proiecte noi de investiții au fost amânate pentru a doua parte a anului 2019?

Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here