Dorești să îți îmbunătățești sănătatea? Consumă miez de nucă în mod regulat!

0
1195
Miez de nuca

Miezul de nucă este unul dintre acele alimente foarte sănătoase pentru noi, care aduce foarte multe beneficii celor care îl consumă în mod regulat. Chiar dacă nucile sunt bogate în grăsimi și calorii, ele sunt pline de vitamine, minerale, fibre dietetice și proteine.

Să aruncăm o privire la unele dintre beneficiile incredibile de sănătate ale consumului de miez de nucă .

  1. Efecte anti-inflamatorii

Inflamația este adesea cauzată de stresul oxidativ și joacă un rol important în multe boli cum ar fi diabetul zaharat, boala Alzheimer, bolile cardiace și cancerul. Din fericire, polifenolii din nuci pot ajuta la reducerea acestei inflamații și a stresului oxidativ. Studiile au constatat că acizii grași Omega-3, arginina și magneziul din nuci pot ajuta la reducerea inflamației.

  1. Poate ajuta la lupta împotriva cancerului

Consumul regulat de miez de nucă poate ajuta în lupta împotriva anumitor tipuri de cancer cum ar fi cel de prostată, sân și cel colorectal.

Potrivit studiilor, proprietățile de combatere a cancerului se pot datora faptului că nucile conțin polifenoli care pot fi transformați de niște microbi intestinali în compuși numiți urolitine. Urolitinele pot avea proprietăți antiinflamatorii în intestin, iar acest lucru poate fi o modalitate prin care consumul de nuci ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal. Acțiunile antiinflamatoare ale urolitinei ar putea de asemenea să contribuie la protecția împotriva altor tipuri de cancer. În plus, urolitinele sunt capabile să blocheze receptorii hormonali ai organismului, ceea ce ar putea reduce riscul de apariție a cancerului.

  1. Benefic pentru sănătatea inimii

Nucile sunt printre cele mai bune fructe cu coajă pe care o persoană le poate mânca pentru că au o cantitate mare de acizi grași Omega-3 esențiali care lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea inimii și care scad tensiunea arterială.

  1. Contribuie la un nivel scăzut de colesterol

Nucile sunt cunoscute pentru că scad nivelul de colesterol, iar astfel se diminuează riscul bolilor de inimă. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică efectuat de cercetători a constatat că o dietă bogată în miez de nucă poate ajuta la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a apolipoproteinei B.

  1. Îmbunătățește somnul

Mulți oameni se luptă cu somnul. Dacă nu ești un mare fan al suplimentelor de melatonină, poți produce această substanță  în mod natural prin consumul de miez de nucă. De obicei, corpul produce melatonina singur. Aceasta trimite mesaje către creierul nostru pentru a ne comunica când este timpul să dormim, dar când avem nevoie de ajutor suplimentar în acel departament, nucile pot ajuta la creșterea nivelelor de melatonină și la inducerea somnului în mod natural.

Aceste cinci beneficii prezentate mai sus sunt doar câteva beneficii ale consumului de miez de nucă în mod regulat.

Profită de aceste avantaje care contribuie la sănătatea corpului tău achiziționând miez de nucă dintr-o sursă sigură, de încredere și anume din magazinul online WalnutEmba.ro.

Acest magazin comercializează mai multe feluri de miez de nucă, sub formă de jumătăți, sferturi, mixt, mărunt, nuci întregi, la prețuri convenabile. Nucile comercializate sunt colectate de la producători individuali locali din nordul României. Ele se pot cumpăra la prețuri cuprinse între 20 și 28 lei/kg.

WalnutEmba.ro

Consultă și tu magazinul online www.walnutemba.com pentru a te convinge de seriozitatea furnizorului și de calitatea produselor comercializate.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here