Deputatul Ioan Balan solicită protecție socială pentru refugiații ucraineni

0
124

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, transmite o întrebare către ministrul Muncii și Solidarității Sociale, domnul Marius-Constantin Budăi ce ține de „Elaborarea și implementarea de urgență a unor instrumente de protecție socială pentru refugiații ucraineni care solicită statutul de refugiat în România”.

„Stimate domnule ministru,

Numărul tot mai mare de refugiați care trec frontierele de stat ale României, în principal prin vămile din județul Suceava și Botoșani, impun din partea autorităților române o mobilizare tot mai mare cu privire la asigurarea condițiilor minime de îngrijire, protecție socială și asistență medicală pentru părinții și copiii care rămân o perioadă mai îndelungată în țara noastră.

Dincolo de solidaritatea emoționantă a cetățenilor din Suceava și Botoșani, care au stat zi și noapte lângă punctele de frontieră și au ajutat familiile refugiate, este necesar ca și autoritățile statului român să intensifice eforturile pentru protecția refugiaților.

Având în vedere faptul că, la nivelul Uniunii Europene, există mecanisme financiare special dedicate acoperirii cheltuielilor logistice pentru asigurarea celor mai bune condiții refugiaților, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații: 

  • Ce măsuri urgente, suplimentare, de protecție socială aveți în vedere să propuneți și adoptați pentru refugiații ucraineni, care sunt într-o proporție covârșitoare copii și mame?
  • Vă rog să precizați dacă ați solicitat Comisiei Europene sprijin financiar de urgență pentru asigurarea celor mai bune produse și servicii, precum și protecție socială pentru refugiații din Ucraina?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Ioan BALAN
Deputat PNL”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here