De ce ar trebui să vă verificați anvelopele?

0
893
Anvelope

Vă recomandăm să verificați periodic starea anvelopei dvs. – cel puțin o dată la două săptămâni. Știați că nu sunteți asigurat când conduceți cu anvelope uzate? Dacă sunteți implicat într-un accident și se dovedește că ați condus cu anvelope cu o adâncime a benzii de rulare mai mică de 1,6 mm (limită legală), ați putea platiti sume mari pentru reparații și amenzi.

Anvelopele uzate împiedică în mod semnificativ performanța mașinii dvs. Adâncimile scăzute ale benzii de rulare reduc eficacitatea frânării, direcției și accelerației, toate acestea fiind vitale pentru a rămâne în siguranță. Nu mai conteaza câteva minute in plus pentru a vă verifica anvelopele, când estevorba despre  propria dvs. siguranță și cea a familiei dvs.?

Ce ar trebui verificat?

  • Verificați starea generală a anvelopelor, inclusiv partile laterale interioare și exterioare.
  • Verificați adâncimea profilului anvelopei.
  • Verificați presiunea tuturor anvelopelor.
  • Verificați semnele de uzură neregulată.
  • Verificați și examinați roata de rezervă.

Presiunea în anvelope

O anvelopă offroad de calitate nu trebuie să fie subpresiune. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să verificați presiunea cel puțin o dată la două săptămâni. Dacă nu sunteți sigur în ceea ce privește presiunea corectă pentru autovehiculul dvs., consultați manualul vehiculului.

Rețineți întotdeauna că presiunea în anvelope trebuie testată numai când anvelopele sunt reci – o îndrumare bună este să le lăsați o oră după conducere, astfel încât să se răcească. Dacă vă deplasați cu anvelope umflate prea tare sau insuficient, manipularea autovehiculului dumneavoastră va fi afectată – în majoritatea cazurilor vehiculul va deveni instabil. Presiunea necorespunzătoare a anvelopei mărește și uzura anvelopei, reducând în mod semnificativ durata de viață a acesteia și sporind șansele de defectare a anvelopei în timpul conducerii.

Echilibrarea roților

O roată neechilibrată poate provoca daune mecanice periculoase. Orice service specializat vă poate echilibra roata, după înlocuirea anvelopei.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here