Daniel Cadariu propune învățământului dual pentru lipsa forței de muncă calificate

0
330

În continuarea consultărilor cu mediul de afaceri, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a acceptat invitația la dialog a reprezentanților Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

În cadrul întâlnirii cu proprietarii de hoteluri, care a avut loc luni, 13 decembrie a.c., la Hotelul Intercontinental, a fost realizată o radiografie a ultimului an și au fost stabilite prioritățile pentru 2022.

„Este o realitate că industria ospitalității se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat, iar pandemia a agravat și mai mult situația. Această forță de muncă trebuie recuperată și, pentru că România are resursele umane necesare, trebuie să înceapă programe de profesionalizare. Prin urmare, o soluție viabilă, care trebuie aprofundată, este învățământul dual. Avem nevoie de o implicare la fel de activă din partea tuturor actanților economici din HoReCa, pentru a stabili modul în care acest obiectiv poate fi îndeplinit”, a mai precizat Constantin-Daniel Cadariu.

Mai multe informații: http://turism.gov.ro/web/2021/12/13/constantin-daniel-cadariu-o-solutie-viabila-pentru-lipsa-fortei-de-munca-calificate-din-horeca-este-invatamantul-dual/

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here