Cum se efectueaza forajul?

0
1693
Instalatie-de-foraj

Instalatie de foraj cu circulatie directa: o daltă ponderată este în mod repetat aruncată pe pământ, eventual formând puțul de foraj.

Dalta rotativă: în gaură se circulă o soluție de răcire pentru răcirea unei tije de foraj care se deplasează rapid în timp ce se deplasează în jos. Un capăt de țeavă este prevăzut cu un vârf ascuțit și un ecran de filtrare, apoi condus în pământ. Țeava rămâne în poziție pentru a aduce apă în casă.

Probabil ați văzut fotografii ale puțurilor de modă veche, cu coșuri îndoite – acestea sunt exemple de puțuri săpate. Deschiderea mare este căptușită cu cărămidă, stâncă sau altă substanță. Cele mai multe au fost săpate cu lopata și sunt mult mai puține decât puțurile forate.

Deschiderea mare a puțului săpat face foarte dificilă menținerea contaminanților din apă. Fântâni forate sunt excavate cu un burghiu de împrăștiere a pământului, apoi căptușite cu țevi de beton. Ele sunt echivalentul modern al unui puț săpat.

Înainte de folosirea unui puț privat trebuie sa aveti in vedere ca sedimentele și rămășițele rămase după procesul de forare sunt îndepărtate, fântâna este dezinfectată cu clor, apoi este spălată, apa trebuie analizată pentru bacterii. Unele departamente de sănătate vă recomandă să faceți un alt test de apă la câteva săptămâni după primul, pentru a vă asigura că nivelurile de bacterii sunt neschimbate.

Este întotdeauna o idee bună să faci un test de apă satisfăcător o situație de urgență atunci când cumparati o casă pentru a vă asigura că apa respectă standardele locale de apă potabilă pură. Discutați cu un profesionist de testare a apei pentru a afla ce tipuri de teste de apă sunt importante în zona dvs.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here