Cum să vopsești poarta de la intrare în 7 pași simpli

0
223
Cum să vopsești poarta de la intrare în 7 pași simpli

Porțile sunt căi de acces vizibile la exterior, astfel că aspectul acestora este foarte important. Dacă ți se pare că poarta de la intrarea în curtea ta are nevoie de o „față nouă“, iată cum poți face asta în câțiva pași simpli, fără prea mult efort.

Pasul 1. Fă un necesar al materialelor și al sculelor

Ca să poți lucra ușor, fără a întrerupe procesul de lucru, trebuie să faci un necesar de materiale și scule. Vei avea nevoie de vopsea, diluant, de un compresor și de pensule și pistoale pentru aplicare mecanizată a vopselei. Este necesar să alegi un produs potrivit din gama de compresoare de aer comprimat pentru a fi sigur că poți aplica ușor vopseaua, fără pierderi de material și mai ales fără timp pierdut. 

Pasul 2. Pregătește suprafața pentru aplicarea vopselei

Dacă pe suprafața porții există deja un strat de vopsea aplicat, atunci va trebui să elimini straturile vechi în vederea aplicării unora noi. Poți îndepărta vopseaua folosind un pistol cu aer cald, având grijă să nu-l ții timp îndelungat pe suprafață, ca să nu o deteriorezi. 

Pasul 3. Folosește șmirghel pentru a finisa suprafața

În urma arderii vopselei există posibilitatea ca pe suprafață să rămână mici imperfecțiuni. Ia în calcul folosirea unui produs abraziv pentru a finisa aceste zone. Ar fi recomandat chiar să folosești șmirghel ca să ajungi la substratul natural, tocmai pentru a putea realiza un strat potrivit de aderență pentru vopseaua pe care urmează să o aplici. 

Pasul 4. Curăță rugina

Rugina este un pericol foarte mare pentru suprafețele de metal, așa că nu uita să prelucrezi suprafața astfel încât rugina să fie eliminată. Este important să verifici în ce fel a afectat rugina structura și eventual să repari zonele în care aceasta a lăsat deja urme. 

Pasul 5. Spală foarte bine suprafețele

O dată ce ai reparat și curățat suprafața, este momentul să speli foarte bine porțile, pentru a le degresa. Poți folosi apă sau substanțe speciale de degresare, cu ajutorul cărora să împiedici urmele de grăsime sau uleiuri. 

Ia în calcul faptul că aderența este influențată de prezența uleiurilor, pentru că vopseaua nu se va mai lipi dacă substratul nu este potrivit sau dacă nu este curățat în mod eficient. 

Pasul 6. Aplicarea grundului

Amorsa sau grundul se aplică doar cu scopul de a pregăti suprafața pentru aplicarea vopselei și pentru a fixa particulele de praf care au rezistat proceselor de curățare. 

Va fi nevoie să folosești o amorsă de calitate, care să garanteze aderența vopselei la substrat. Uneori, o amorsă de calitate poate determina o rezistență sporită la nivelul vopselei, motiv pentru care aceasta poate dura câțiva ani.

Pasul 7. Aplicarea vopselei

Vopseaua pe care o folosești va trebui să fie și ea calitativă, astfel încât să fie potrivită pentru aplicare mecanizată. Aplicarea vopselei cu ajutorul unui pistol cu aer comprimat va fi mai facilă, mai simplă și mai economică, fără pierderi de material.

Spre deosebire de pensulă, procesele mecanizate oferă posibilitatea de a aplica vopseaua mai rapid și în straturi mai subțiri, care se vor usca mai rapid și care nu vor mai răpi atât de mult timp.

Vopsirea unei porți de intrare va asigura protecția acesteia și un aspect estetic deosebit, așa că merită să investești în acest sens. Folosește un compresor cu aer comprimat și scule care să te ajute să economisești timp și bani în timpul procesului de muncă.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here