Cum să-ți pregătești baia pentru oaspeți

0
194
Cum să-ți pregătești baia pentru oaspeți

Indiferent dacă se apropie ziua ta de naștere ori un alt eveniment important sau pur și simplu rudelor tale și prietenilor li s-a făcut dor de tine, trebuie să-ți întâmpini întotdeauna oaspeții cu brațele deschise. Este în avantajul tău să fii o gazdă plăcută, iar locuința ta să fie una primitoare, mai ales dacă obișnuiești și tu să vizitezi destul de des casele celor apropiați. Totuși, nu te îngrijora, pentru că nu e nevoie de un efort supraomenesc ca să pui lucrurile la punct, ci trebuie doar să acorzi atenție anumitor detalii. Unul dintre lucrurile esențiale vizează pregătirea băii, încăperea care trebuie să arate mereu fresh și aerisită. Iată cum poți să o pregătești ca să îndeplinești cât mai bine nevoile celor pe care îi acomodezi.

Fă o curățenie serioasă

Fără îndoială, baia pentru oaspeți trebuie să fie, înainte de toate, foarte curată. Acest lucru înseamnă ca toate obiectele sanitare să strălucească, pardoseala să fie impecabilă, covorul bine aspirat și praful șters. Mai mult, poate că pe tine nu te deranjează dacă este puțină dezordine, însă atunci când știi că ai musafiri trebuie să te asiguri că toate lucrurile sunt puse la locul lor. Depozitează-ți obiectele în coșuri, cutii sau sertare, golește coșul de rufe și renunță la toate obiectele inutile pe care obișnuiești uneori să le lași în baie.

Pregătește mai multe prosoape pufoase

Atunci când aștepți musafiri trebuie să te asiguri că ai o gamă variată de prosoape de baie. Materialele textile pufoase sunt o necesitate pentru orice astfel de încăpere, în mod special una în care există un duș. Oaspeții tăi trebuie să aibă la îndemână mai multe prosoape curate, de diferite dimensiuni, calitative. În cazul în care obișnuiești să depozitezi aceste produse într-un alt loc din casă, nu uita să duci la baie un coș cu prosoape pe care să le împachetezi sub formă de rulouri. Totodată, gândește-te la mai multe prosoape de baie, mai ales dacă vei avea oaspeți la tine în casă mai multe zile la rând. În altă ordine de idei, pe lângă rolul lor practic, nu uita că prosoapele pot oferi și o pată de culoare băii, fiind accesorii decorative de mare efect.

Amplasează un coș cu produse de igienă

Un mic coș din ratan ori alt material deosebit, plin cu produse de igienă noi, este ideal pentru baia ta. Așază în el șervețele cosmetice, săpun lichid și solid, gel de duș, șampon, cremă pentru mâini, pastă de dinți ori chiar și alte produse precum deodorant, perie de păr ori dischete demachiante. Dacă îți dorești ca musafirilor tăi să nu le lipsească nimic, atunci dotează-ți baia cu tot ceea ce știi că acești ar putea folosi când vin la tine în vizită. În plus, nu uita că trebuie să fie mereu și suficientă hârtie igienică la îndemâna musafirilor, dar și un spray de cameră pentru spațiul unde este toaleta.

Pune în baie un halat și papuci de casă

Pentru un confort ridicat al oaspeților tăi, ia în calcul și cumpărarea unor halate de baie pufoase și a unor papuci de casă. Aceste produse sunt extrem de utile și îi vor face să se simtă foarte bine în locuința ta.

Creează o atmosferă cât mai plăcută

Chiar dacă nu ai prea mult loc pentru decorațiuni, încearcă să schimbi atmosfera din baie cu ajutorul unor mici ghivece cu plante naturale sau unele artificiale, dar de bună calitate, ori să folosești bețișoare sau lumânări parfumate. Un set de covorașe colorate va face ca încăperea să nu pară rece și neprimitoare, în timp ce câteva tablouri interesante poate scoate întregul decor din anonimat. 

O baie curată, organizată eficient și dotată cu toate produsele necesare pentru o igienă adecvată nu doar că va atrage privirile tuturor, ci va fi și apreciată de oaspeții tăi. Pregătește încăperea așa cum se cuvine ca să le oferi musafirilor tăi confortul necesar și să eviți orice moment stânjenitor pe care aceștia l-ar putea întâmpina dacă nu găsesc în baia ta toate lucrurile de care au nevoie.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here