Cum să-ți decorezi florăria pentru a atrage mai mulți clienți

0
153
Cum să-ți decorezi florăria pentru a atrage mai mulți clienți

O florărie, ca orice magazin, este un spațiu de prezentare, iar pentru a atrage clienți este nevoie de o amenajare cât mai atractivă, estetică și deosebită. Iată câteva metode prin care îți poți decora florăria astfel încât aceasta să atragă cât mai mulți clienți.

Folosește coșuri decorative pentru prezentare

Atunci când vine vorba despre flori ar trebui să știi că cea mai bună metodă de prezentare a mărfii este să expui exemple grăitoare. Folosește-te de cosuri pentru aranjamente florale pentru a crea aranjamente speciale, prin care să atragi atenția trecătorilor.

Folosești flori cât mai diverse și nu uita ca prin multitudinea de culori să adaugi și verdele frunzelor decorative. Pe lângă coșuri vei mai avea nevoie și de burete special floristic, pentru că aceasta va avea proprietatea de a absorbi apa suficientă, astfel încât aranjamentele să aibă o viață îndelungată.

Folosește suporturi și rasteluri pentru florile la ghiveci

Orice florărie trebuie să fie amenajată cu bun gust, iar ghivecele de cameră nu ar trebui să îți lipsească. Alege să le organizezi pe acestea pe rasteluri separate sau pe rafturi, în funcție de tipul florilor și de sezon.

Spre exemplu, iarna poți evidenția un raft cu Crăciunițe sau cu alte tipuri de flori care să se potrivească foarte bine în atmosfera sărbătorilor. De asemenea, vara optează pentru rafturi cu ghivece cât mai colorate, tocmai pentru a atrage prin diversitatea florilor și prin frumusețea coloritului. 

Folosește coșuri mari de răchită pentru buchete

Nimănui nu i-ar plăcea să cumpere flori care stau dispuse în găleți sau în alte obiecte improvizate. Alege așadar să investești în prezentare. Cumpără coșuri ample din răchită sau ratan, în care să introduci recipiente speciale în care să poți pune florile. Amenajează florile în funcție de culori, astfel încât să te bucuri de o organizare discretă, dar totuși elegantă a florilor. 

Organizarea florilor pe culori este și o modalitate bună de prezentare, pentru că un cumpărător va fi cucerit de aspect, de ordine și de ușurința cu care poate repera exact tipurile de flori de care are nevoie. Trebuie să știi că unele persoane au preferințe atunci când aleg florile, asociind tipul florii sau culoarea cu momentul pentru care vor să dăruiască acea floare. 

Amenajează un spațiu special pentru accesorii

Dacă în florăria ta oferi și accesorii pentru flori, cum ar fi pământul, substanțele fertilizante sau accesorii pentru ghivece, atunci ar trebui să îți amenajezi un raft special pentru acestea. 

Raftul ar trebui să fie vizibil, însă nu la fel de vizibil precum culorile florilor din florăria ta. Acest lucru înseamnă că toate aceste produse vor fi poziționate pe un raft inferior, astfel încât să lase loc florilor să fie adevăratele vedete ale prezentării tale. 

Investește în ambalaje calitative

Dacă vrei ca florile tale să fie cuceritoare, iar florăria ta să fie plină de clienți, atunci ar trebui să pui accentul pe a le oferi clienților posibilitatea de a alege ambalajul. 

Crează un spațiu pentru a expune ambalajele sau panglicile folosite pentru realizarea buchetelor, optând din nou pentru variante cât mai colorate. La nevoie, nu te sfii să sfătuiești cu privire la cromatica potrivită, în funcție de evenimentul pentru care sunt solicitate florile.

Oferă confort și empatie

O florărie cu adevărat specială este cea care se gândește la nevoile clientului. Pentru a-i permite acestuia să se bucure de o experiență deplină în florăria ta, amplasează un mic spațiu de relaxare, folosind o măsuță și un scaun. 

Optează pentru variante vintage și oferă-le clienților răgazul de a alege florile potrivite pe îndelete sau chiar pentru a le admira. În acest fel florăria ta va arăta cu adevărat minunat, iar clienții se vor bucura de o experiență de neuitat.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here