Cum să amenajezi în stil clasic o terasă deschisă

0
336
Cum să amenajezi în stil clasic o terasă deschisă

Amenajarea terasei necesită destul de multă implicare, acesta fiind unul dintre spațiile cele mai vizibile, chiar înainte de intrarea în locuință. O terasă deschisă are cu atât mai multe cerințe, mai ales că aceasta este expusă în totalitate intemperiilor. Iată cum poți amenaja un astfel de spațiu, astfel încât aceasta să reziste cât mai bine în timp.

Acoperă pardoseala cu piatră naturală

Piatra naturală este un material rezistent în timp, care oferă suprafețe deosebit de estetice, potrivite amenajării oricărui tip de spațiu. Poți alege pentru amenajare plăci de granit pentru terasă de diferite dimensiuni cu care să acoperi spațiile, astfel încât acestea să aibă un aspect unitar. 

Pentru că vorbim despre acoperirea teraselor exterioare, ar trebui să ai în vedere folosirea plăcilor din granit fiamat și în general o oricărui alt tip de piatră naturală de acoperire în varianta buciardată, tocmai pentru a te asigura că reduci riscurile de alunecare sau alte probleme similare.

Vei vedea că piatra naturală este deosebit de estetică indiferent de tipul acesteia și că aspectul terasei tale va fi cu mult îmbunătățit prin utilizarea acesteia. Piatra naturală este o emblemă a stilului clasic, însă în același timp ea poate fi folosită în orice context de amenajare. 

Amenajează o pergolă retractabilă

Pergolele sunt elemente de acoperire pentru terasă, care te pot ajuta să protejezi suprafețele de vânt, ploaie și alte intemperii. Pergola retractabilă îți oferă avantajul de a putea utiliza acoperirea doar atunci când ai nevoie de aceasta, pentru că sistemul cu șine retractabile te va ajuta să strângi pergola atunci când vrei să te bucuri de expunere la soare. 

Pergolele sunt de mai multe tipuri și culori, astfel că vei găsi opțiuni perfecte pentru casa ta, fără a fi nevoie să schimbi în vreun fel aspectul casei tale. 

Amenajează corect sistemele de iluminare

O terasă exterioară va avea nevoie de un iluminat potrivit, iar în acest sens va trebui să utilizezi sisteme speciale de exterior. Acestea sunt special concepute pentru a reziste chiar și în condiții dificile, pentru ca tu să te poți bucura de o iluminare corectă a spațiului amenajat în stil clasic.

Optează pentru elemente decorative textile

Dacă vrei ca terasa ta să fie cât mai elegantă, păstrând cât mai mult din stilul clasic, atunci te poți folosi de elementele textile pentru a-i sublinia frumusețea. Amenajează la nivelul tavanului o structură care să poată susține  perdelele textile cu care vei decora spațiu și ai grijă ca aceasta să poată fi scoase, astfel încât să le poți curăța.

Alege mobilier de exterior din lemn sau fier forjat

Elementele de mobilier din lemn se potrivesc cel mai bine în cazul unei amenajări specifice stilului clasic. Împrumută din frumusețea mobilierului clasic din fier forjat, cu linii fine și feminine. Adaugă o masă de cafea sau pentru servirea mesei și câteva scaune elegante, care să te îmbie să petreci timpul într-un mod cât mai plăcut. 

Conlucrarea dintre lemn și fier forjat va fi una deosebită, iar plasticul și ratanul ar trebui să fie excluse, deoarece aceste elemente s-ar putea să contrasteze cu imaginea de ansamblu a terasei.

Nu uita să decorezi spațiul cu flori, de jur împrejurul terasei și înspre aleile de acces, floristica jucând un rol deosebit de important în cadrul amenajărilor teraselor în stil clasic.

Dincolo de toate aceste cerințe nu uita să imprimi terasei propria personalitate și să îți oferi ție un plus de confort prin folosirea unor materiale calitative, noi și inovative, care să se potrivească cât mai bine în contextul amenajării terasei tale în stil clasic.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here