Cum să ai grijă de mâinile tale? 4 greșeli de evitat

0
149
Cum să ai grijă de mâinile tale? 4 greșeli de evitat

Mâinile tale sunt expuse la tot felul de factori exteriori, inclusiv multe substante de curățat, care le afectează profund. Pentru a compensa aceste agresiuni, oferă-le mâinilor tale răsfăț și relaxare, iar ele vor arăta frumos și neted. 

Cu siguranță ai grijă de tenul tău, folosești creme nutritive, exfoliante și măști hidratante, așa că nu ești străină de ceea ce înseamnă rutina de îngrijire. Mâinile au nevoie de aceeași atenție din partea ta, pentru ca ele să arate și să se simtă întotdeauna cel mai bine. 

Secretul mâinilor perfecte sunt unghiile sănătoase, perfect îngrijite. Acestea te fac să arăți instantaneu că ești o persoană cochetă, elegantă și care se întreține. 

Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru niște mâini mereu îngrijite.

  • Hidratează mâinile și unghiile în mod regulat

O cremă hidratantă de calitate, aplicată de cel puțin trei ori pe zi este tot ce ai nevoie pentru o piele fină și sănătoasă. Vara poți folosi formule mai ușoare, non grase, în timp ce iarna sunt recomandate cremele foarte grase, care oferă protecție de durată. Alege creme de maini L’Occitane indiferent de sezon, iar mâinile și unghiile tale vor beneficia de formule eficiente, cu ingrediente de calitate, care oferă hidratare superioară. 

  • Spală-te des pe mâini

În contextul actual este cu atât mai indicat să îți păstrezi în permanență mâinile curate, dar efectul săpunurilor și dezinfectanților poate fi destul de dur asupra pielii. Nu uita să cureți bine și unghiile, cu ajutorul unei periuțe moi, care va îndepărta toată murdăria acumulată la cuticule sau sub unghii. 

  • Folosește exfoliant

Cel puțin o dată pe săptămână utilizează un gel special, cu agent de exfoliere, care va îndepărta celulele moarte. Poți prepara un exfoliant natural acasă, din zahăr tos și ulei de măsline, iar apoi adaugă suc de lămâie. Aplică-l pe mâini și unghii și masează ușor, pentru a îndepărta pielea uscată. 

Pe lângă sfaturile de mai sus, referitoare la îngrijirea mâinilor, există câteva recomandări despre ce nu trebuie să faci. Iată care sunt cele mai importante greșeli pe care trebuie să le eviți. 

  • Nu agresa unghiile

Evită utilizarea agresivă a pilei metalice sau a forfecuței de unghii. Nu curăța foarte tare cuticule, deoarece aceasta poate face ca unghia să se dezlipească, provocând o afecțiune care se numește onicoliza. 

  • Nu spăla vase și nu fă curățenie fără mănuși

Toate produsele de curățat chimice pot slăbi unghiile și pot afecta pielea mâinilor. Antidegresantele, detergenții, alcoolul, grăsimea sau murdăria pot produce daune grave, inclusiv răni sau infecții, dacă nu utilizezi mănuși din cauciuc care vor proteja pielea. 

  • Nu îți tai unghiile des

La fel la ca și părul, unghiile au nevoie să fie tăiate pentru a nu deveni casante și să nu se agațe. Chiar dacă îți place să porți unghiile mai lungi, cel puțin o dată la două săptămâni taie-le puțin și pilește-le cu delicatețe. Nu uita că este mai importantă sănătatea unghiilor decât lungimea lor, așa că dacă te confrunți cu unghii fragile, recomandările specialiștilor sunt să le tai scurt pentru o perioadă de timp. Pe tot parcursul utilizează tratamente speciale care vor ajuta unghiile să devină mai puternice. 

  • Folosești dezinfectanți foarte puternici

Dezinfectarea mâinilor este o acțiune necesară și care trebuie făcută foarte des. Din păcate, datorită conținutului ridicat de alcool, efectul acestora este de a usca pielea și unghiile. Alege un produs natural, care include în lista ingredientelor gălbenele, mușețel, aloe vera, precum și uleiuri esențiale.  

Mâinile tale sunt vulnerabile, iar o îngrijire deficitară le va predispune la îmbătrânire prematură. Deoarece pielea de pe mâini este foarte subțire și este expusă la tot felul de germeni, substanțe dure și raze ultraviolete, este important să te obișnuiești cu o rutină specială de îngrijire, bazată pe produse de calitate.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here