Cum funcționează Snus?

0
179
Cum funcționează Snus?

Snus, un praf de tutun umed, își are rădăcinile în Suedia și a câștigat popularitate în întreaga lume. Spre deosebire de fumatul tradițional, snus se folosește prin plasarea acestuia sub buza superioară, ceea ce nu necesită ardere sau fumul rezultat. Această metodă de consum a dus la un set unic de efecte, modele de utilizare și consecințe asupra sănătății. 

Compoziția snus-ului 

Snus este fabricat din tutun măcinat amestecat cu apă, sare și diverse arome. Procesul de fabricare a snus-ului implică pasteurizarea, o diferență semnificativă față de fermentarea utilizată în cazul altor produse din tutun fără fum. Acest proces de pasteurizare ajută la reducerea nitrozaminelor specifice tutunului (TSNA), care sunt substanțe chimice dăunătoare care cauzează cancer. Cu toate acestea, este important de reținut că snus-ul conține în continuare nicotină, un ingredient care creează dependență și care se găsește în toate produsele din tutun. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, clic aici. 

Cum furnizează Snus nicotină 

Atunci când snus este plasat sub buză, membranele mucoase ale gurii absorb nicotina. Această metodă de administrare este mai lentă în comparație cu fumatul, ceea ce duce la o absorbție mai prelungită și mai continuă a nicotinei în sânge. Utilizatorii experimentează de obicei o senzație de relaxare și o vigilență sporită datorită nicotinei. Rata mai lentă de absorbție înseamnă, de asemenea, că potențialul de dependență, deși prezent, poate fi diferit de cel al țigărilor. 

Implicații asupra sănătății 

Efectele snusului asupra sănătății fac obiectul unor cercetări și dezbateri continue. Deși snus-ul este acceptat pe scară largă ca fiind mai puțin dăunător decât fumatul țigărilor, nu este lipsit de riscuri. Studiile au asociat consumul de snus cu anumite probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de cancer pancreatic și probleme cardiovasculare. Cu toate acestea, în comparație cu fumatul, snus-ul nu provoacă cancer pulmonar sau boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), deoarece nu provoacă inhalarea de fum. 

Snus în renunțarea la fumat 

Este interesant faptul că snus a fost recunoscut ca un instrument de reducere a riscurilor pentru fumători. Motivul este că snus poate satisface pofta de nicotină, eliminând în același timp inhalarea fumului. În Suedia, s-a constatat că snus a contribuit la reducerea ratelor de fumat, deoarece mulți fumători au trecut la snus ca alternativă. Cu toate acestea, rolul snus-ului în renunțarea la fumat și în reducerea riscurilor este complex și variază de la o persoană la alta. 

Reglementare 

Statutul de reglementare al snus-ului variază în întreaga lume. În unele țări este reglementat în același mod ca și alte produse din tutun, în altele, cum ar fi în Uniunea Europeană (cu excepția Suediei), este interzis. Reglementarea snus-ului este adesea influențată de riscurile percepute pentru sănătate și de rolul acestuia în strategiile de sănătate publică legate de consumul de tutun.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here