Cum amenajezi o grădină primitoare: 6 ponturi

0
201
Cum amenajezi o grădină primitoare: 6 ponturi

O grădină primitoare înseamnă mai mult decât un gard frumos care să se vadă din exterior. Spațiul aferent grădinii trebuie amenajat cu bun gust, iar în acest sens poți găsi o multitudine de idei care să te ajute în demersul tău. 

Folosește pavaj pentru aleile grădinii

Pavajul este una dintre cele mai eficiente metode de a delimita suprafețele traficabile, iar acest lucru este valabil atât în cazul aleilor pietonale, cât și în cazul aleilor pentru mașini. Costurile pentru realizarea unui astfel de aranjament sunt destul de mici pentru că dacă vei urmări informații despre cum se montează pavajul, îți vei putea aproxima și bugetul în acest sens. 

Poți lua în calcul montajul în regie proprie sau poți opta pentru ajutorul oferit de către firmele specializate, însă în final vei vedea că lucrarea pentru care optezi este durabilă și de calitate. 

Pavajul se întreține cu ușurință și în plus el nu se va deteriora în timp, nu va suferi ca urmare a intemperiilor, așadar poate fi considerat o investiție foarte bună, de viitor. 

Plantează soiuri de plante exotice

Grădinile sunt prin definiție spații estetice, așa că este nevoie să participi în mod activ la păstrarea acestui aspect. Florile sunt cu siguranță o modalitate specială de a-ți înfrumuseța grădina, așa că optează pentru soiuri de plante și flori care ies în evidență. 

Alege soiuri exotice cu flori speciale care au o simbolistică deosebită, garduri vii și arbuști decorativi care pot transforma spațiul grădinii tale într-un loc de poveste.

Folosește mobilier de exterior

Grădinile au început să fie tot mai mult folosite ca spații pentru socializare, astfel că vara discuțiile relaxante se poartă afară. Pentru a asigura un cadru cât mai potrivit petrecerii timpului poți apela la montarea mobilierului de grădină. De la mese și scaune uzuale, la canapele și minibaruri, orice este posibil atunci când vine vorba despre mobilierul de exterior.

Fie că alegi lemnul, plasticul sau ratanul, aceste materiale pot fi curățate și menținute cu ușurință, deoarece ele sunt special destinate utilizării la exterior. Creează modele care să se potrivească din punct de vedere cromatic și transformă grădina într-un loc agreabil unde să cinezi în aer liber sau să te bucuri de timp de calitate împreună cu familia și prietenii.

Construiește un grătar de grădină

Grătarele de grădină sunt perfecte în sezonul cald, iar pentru a realiza un astfel de grătar nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri. Îți va fi necesară cărămida pentru zidire, la care va trebui să adaugi și mortarul. Ca să acoperi structura poți opta pentru piatră naturală, ca să oferi și un aspect plăcut acestui element de exterior. 

Dacă nu ești neapărat adeptul acestui tip de grătar, atunci să știi că poți opta pentru o vatră sau pentru un grătar de grădină cu dispunere centrală, similar unui foc de tabără.

Instalează un baldachin sau un hamac

Ca să creezi un spațiu de poveste, pentru odihnă și relaxare, poți foarte simplu să folosești elemente moderne de amenajare. Un baldachin sau un hamac sunt două dintre soluțiile inspirate pe care le poți folosi în amenajarea grădinii tale, pentru un plus de confort.

Creează o zonă de agrement

O piscină demontabilă sau o piscină îngropată, un tobogan sau alte elemente care să-ți ofere tihnă și voie bună, acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți pune în practică chiar în interiorul grădinii tale.

Grădina este oaza ta de relaxare, așa că trebuie să te realizezi amenajări de calitate, cu elemente speciale, care să o pună în valoare. Ia în considerare recomandările noastre și transformă-ți grădina într-un loc unde să-ți petreci timpul liber cu plăcere, ca și cum ai fi în vacanță.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here