Cum alegi inspirat un dispozitiv din multitudinea de oferte?

0
337
Cum alegi inspirat un laptop din multitudinea de oferte?

Oferta de dispozitive disponibilă astăzi este una extraordinară, piaţa abundă de modele care mai de care de laptop-uri, desktop-uri, smartphone-uri şi tablete şi nu pare a fi afectată foarte mult de criza semiconductorilor. Printre cele mai cunoscute branduri sunt Apple, Samsung, Huawei, Lenovo sau LG, firme care anual lansează modele noi cu tehnologie avansată şi alte multiple beneficii incluse.

Principalele întrebări pe care trebuie să ţi le adresezi înainte de achiziţia unui nou dispozitiv sunt:

  • La ce activităţi voi folosi în principal device-ul?

Răspunsul la această întrebare este foarte important deoarece te va ajuta să identifici mai uşor ce tip de dispozitiv ai nevoie (laptop, desktop, tabletă sau smartphone) şi astfel îţi uşurezi alegerea.

  1. Laptop-urile sunt potrivite pentru activităţi în mişcare, ce implică deplasări şi lucru din diverse locaţii. Tastatura este un avantaj important la un laptop în special pentru specialiştii IT, care utilizează software-uri de programare, grafică şi alte tool-uri aproape imposibil de utilizat fără tastatură.

Huawei D16 este un latop potrivit pentru o multitudine de activităţi, vine echipat cu licenţă de Windows 11 Home preinstalat, are un procesor puternic Intel Core i5 seria H de generaţia a 12-a, cameră video AI de 1080p potrivită pentru video conferinţe şi alte funcţionalităţi extraordinare.

  1. Desktop-urile sunt potrivite pentru activităţile desfăşurate la locaţii fixe, precum birourile sau locuinţele rezidenţiale. Deşi pot părea demodate, nu sunt. Computer-ele desktop sunt mai avantajoase ca preţ faţă de laptop-uri şi vin cu caracteristici tehnice de top.
  2. Tabletele sunt potrivite în special pentru cei care utilizează dispozitivul pentru activităţi nu foarte complexe, cum ar fi browsing-ul pe internet, accesul la e-mail sau întocmirea documentelor simple în Word sau Excel. De asemenea, o tabletă este un dispozitiv potrivit pentru copii, deoarece poate fi utilizat în călătoriile lungi cu maşina pentru filme sau jocuri.
  3. Smartphone-urile sunt potrivite pentru un număr limitat de activităţi şi sunt preferate în special de cei care nu au cunoştinţe foarte avansate de utilizare a dispozitivelor. Observăm că foarte mulţi oameni au renunţat la computer în favoarea telefonului, însă niciodată nu vei putea face pe telefon activităţi avansate precum pe un computer. La un smartphone contează foarte mult spaţiul de stocare, camera video şi procesorul.
  • Ce buget de investiţii am disponibil?

În funcţie de bugetul disponibil, poţi filtra dispozitivele într-un magazin online astfel încât să îţi uşurezi decizia de cumpărare. Această opţiune este una foarte utilă deoarece vezi exact dispozitivele la care te poţi gândi cu bugetul disponibil şi nu pierzi timp inutil analizând device-uri mai scumpe, pe care oricum nu ţi le poţi permite.

Nu are sens să investeşti o grămadă de bani într-un dispozitiv utilizat în scop recreaţional precum browsing pe internet sau pentru vizionarea de filme, cel mai bine este să citeşti recenziile celor care se presupune că au cumpărat deja dispozitivul şi îşi împărtăşesc părerile.

Pentru a alege inspirat un dispozitiv, contează şi să fii sigur că plăteşti un preţ bun de achiziţie, fiindcă acestea variază destul de mult în funcţie de furnizor. Recomandarea noastră este să nu te grăbeşti (dacă poţi şi nu e urgentă achiziţia), să urmăreşti evoluţia preţurilor pentru o perioadă de 30 de zile şi să aştepţi reducerile.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here