Căsuța „Muzeu” din parc, comoara ascunsă a tradițiilor românești

0
1582

Căsuța „Muzeu” amplasată în parcul central din municipiul Rădăuți pune la dispoziție turiștilor și localnicilor produse tradiționale românești cusute și țesute manual.

Nu cu mult timp în urmă primăria municipiului Rădăuți a realocat căsuțele din lemn, de pe actuala alee a umbreluțelor în parcul central. Una dintre primele căsuțe din lemn, pe care le-am găsit amenajate și deschise pentru clienți, este căsuța „Muzeu”, fiind în apropierea Zilei Universale a Iei, 24 Iunie, căsuța ne-a atras imediat atenția.

În căsuța „Muzeu” am găsit-o pe doamna Maria Galan. O doamnă entuziastă, ce ne-a prezentat produsele expuse, dar și modul lor de fabricație. Conform doamnei Maria, toate produsele sunt cusute manual pe pânză din bumbac și țesute din lână și bumbac.

Căsuța găzduiește un adevărat micromuzeu și conține: costume populare, ie tradițională, cojocele, sumanele, covorașe, basmale tradiționale, ouă pictate și încondeiate, icoane pictate cu foiță de aur, trăistuțe mici și mari.

Vă invităm să o vizitați când aveți drum prin centrul municipiului și să admirați, de ce nu, chiar să achiziționați din produsele tradiționale românești expuse.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here