Campionatul Național de Skandenberg organizat la Rădăuți, un real SUCCES încă din prima zi

0
2245

Astăzi, 05.06.2021 s-a dat STARTUL în Rădăuți la a 15-a ediție a Campionatului Național de Skandenberg – Armwrestling. Competiția a început în jurul orei 10:00 și concurenții s-au întrecut pentru cel mai bun armwrestler la brațul stâng.

La una dintre cele mai spectaculoase competiții naționale de Skandenberg au fost prezenți peste 350 de sportivi din România, dar și din diaspora, din 25 de cluburi sportive. Organizatorii au pregătit premii de 15.000 de euro.

Finanțatorul exclusiv al evenimentului a fost un om de afaceri local, iar datorită lui este prima dată în România când cluburile au avut transportul gratuit, când sportivii au câte o masă zilnică asigurată și cand premiile sunt atât de mari, totul din partea organizatorului.

Organizatorul competiției a fost Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” și Federația Română de Skandenberg – Armwrestling în curs de constituire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți. Gazda campionatului, Clubul Sportiv ”Bucovina Skandenberg”, reprezentată de multiplul campion Andrei Chipreanov, zis și ”Glonțul”.

Cântarul oficial, unde s-au întrunit toți sportivii și marile celebrități, a fost organizat la „Casa Vatră – Rădăuți”, unde vineri, 4 iunie, la ora 13:00, a avut loc și Conferința de Presă, la care vor lua parte americanul John Brzenk, Mircea Simionescu Simicel, secretarul general al Federației Mondiale de Armwrestling, și Andrei Chipreanov, gazda Campionatului, dar și oficialități.

Prima zi a Campionatului Național de Skandenberg a decurs foarte bine, vremea a fost relativ favorabilă și probele s-au desfășurat corespunzător. SOFIA VICOVEANCA, comoara cântecului popular bucovinean, a cântat pe scena Campionatului Național de Skandenberg de la Rădăuți.

La eveniment au participat invitați de onoare, oficialități locale, precum primarul, Bogdan Loghin, ce a susținut și sprijinit prin intermediul primăriei Rădăuți concursul, dar și celebrități din lumea skandenberg-ului.

Cel mai mare armwrestler din istorie, John Brzenk, multiplu campion mondial, a sosit pentru prima dată în România, din Statele Unite ale Americii pentru a ne onora cu prezența lui. Atmosfera în timpul campionatelor a fost întreținută de Radu Valahu.

O altă supriză a evenimentului a fost Ion Oncescu, cvintuplu campion mondial la skanderbeg la ambele brațe.

Pe tot parcursul evenimentului Volvo România pune la dispoziție doritorilor ultimele modele de mașini pentru un Test Drive.

Cluburile sportive câștigătoare vor primi următoarele premii: locul 1 va primi 2.000 de lei, locul 2 va primi 1.500 de lei, iar locul 3 va primi 1.000 de lei. Vor fi premiați toți sportivii de pe podium, la toate cele 40 de categorii (x2, brațul drept și brațul stâng) după cum urmează: locul 1 va primi 300 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), locul 2 va primi 200 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), iar locul 3 va primi 100 de lei (de asemenea, pentru fiecare braț, stâng și drept).

Premii consistente vor fi oferite și la categoria Open, acolo unde locul 1 va fi premiat cu 5.000 de lei (pentru fiecare braț în parte), locul 2 va primi 2.500 de lei (pentru fiecare braț în parte), iar locul 3 va primi 1.500 lei (atât la brațul stâng, cât și la brațul drept).

Cel mai bun arbitru debutant al competiției va fi premiat cu suma de 1.000 de lei, acest trofeu numindu-se premiul „Victor Barbu”.

Duminică, 06.06.2021, la ora 10:00 continuă competiția la brațul drept. Sunt așteptați cât mai mulți spectatori pentru a susține acest eveniment local de renume în România.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here