Bucovina este tot mai căutată de turiști! Află CUM să transformi casa bunicilor într-o pensiune atractivă!

0
1257
Bucovina este tot mai căutată de turiști! Află CUM să transformi casa bunicilor într-o pensiune atractivă!

Sătui de aglomerația și de agitația mediului urban, turiştii tind să se orienteze spre locuri mai liniștite și pline de autenticitate. Călătorii apreciază în mod deosebit viața rudimentară și pașnică de la țară, încercând să regăsească elemente din trecutul bunicilor sau al străbunicilor lor. 

Prin urmare, turismul rural devine din ce în ce mai popular, iar satele tradiționale românești încep parcă să reînvie, pe măsură ce tot mai multe persoane aleg să recondiționeze case vechi și să le transforme în pensiuni pitorești.

Bucovina are un potențial extraordinar din acest punct de vedere, peisajele naturale incredibile, mănăstirile și tradițiile locale fiind principalele atracții în zonă. Satele bucovinene sunt extrem de frumoase și ar putea atrage și mai mulți turiști dacă mai multe case ar fi renovate și introduse în circuitul turistic. 

Există multe fonduri europene disponibile pentru dezvoltarea ecoturismului, așadar ai putea să te gândești și tu să faci o astfel de investiție.

Iată CUM poți transforma casa bătrânească de la țară într-o pensiune rustică și primitoare:

  •  Asigură-te că oaspeții tăi vor avea tot confortul de care au nevoie! 

Aceștia vor aprecia aerul curat, peisajele fermecătoare și preparatele tradiționale, însă, cu siguranță, vor dori să se bucure și de un minim confort, de exemplu, să facă un duș seara, după o drumeție lungă. 

Pentru a nu-ți dezamăgi vizitatorii, instalează-ți un instant pentru apă caldă electric. Este ușor de montat, poate fi amplasat în spații înguste și, cel mai important, încălzește foarte repede apa, ceea ce, pe termen lung, te ajută să economisești.

  • Recondiționează sobele de teracotă

Acestea vor asigura o încălzire corespunzătoare în timpul iernii și o atmosferă caldă și foarte primitoare. Trosnetul buștenilor puși pe foc și mirosul răspândit de aceștia îi vor încânta pe oaspeții tăi.

  •  Construiește un foișor în grădină!

Este important să ai un loc deosebit în grădină, unde turiștii să-și savureze cafeaua de dimineață sau să stea la o poveste seara, cu un pahar de vin pe masă. Construiește un foișor din lemn și sculptează-i pilonii sau adaugă diverse motive decorative pe gard, pentru a-i spori farmecul și pentru a păstra specificul locului.

  • Păstrează, pe cât posibil, elementele originale ale casei! 

Dacă ai o locuință cu verandă din lemn, lucrată manual, cu diferite modele sau scene din viața satului, cel mai bine este să apelezi la meșteri locali, pentru ca aceștia să o recondiționeze și să îi redea strălucirea de odinioară. 

De asemenea, caută pe la săteni piese de mobilier vechi, repară-le și amenajează încăperile în stil rustic, deoarece turiștii apreciază tot mai mult acest decor. Așază pe jos covoare autentice, țesute la război, pe pat pune cuverturi frumoase, iar pe pereți agață ștergare colorate.

  • Pune flori la ferestre și vopsește ușile și lemnăria într-o culoare vibrantă! 

Plantele naturale nu trebuie să lipsească din casa ta, așadar pune la ferestre ghivece cu mușcate, iar pe prispă adaugă câteva cu flori colorate. Acestea vor înviora tot locul, transformându-l într-un spațiu extrem de primitor și, de asemenea, vor influența și starea de spirit a oaspeților tăi, dându-le mai multă energie și poftă de viață. Ei se vor simți atât de bine, încât vor reveni la tine în fiecare an, cu și mai multă plăcere.

În concluzie, cu puțină îndemânare, cu mult entuziasm și răbdare, poți readuce la viață casa bunicilor de la țară, transformând-o într-o pensiune pitorească și extrem de atractivă. Ideal este să obții un echilibru între modernism și tradiționalism, astfel încât turiștii să guste din aroma trecutului, dar să se bucure și de confortul prezentului.  

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here