Bogdan Loghin, primarul Rădăuțiului, gânduri de recunoștință pentru dascăli și elevi

0
82

Gândul primarului municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, se îndreaptă astăzi de Ziua Mondială a Educației, cu recunoștină, deopotrivă către dascăli și elevi, asigurându-i de suport deplin, în desăvârșirea actului educațional.

„Proclamată de UNESCO în 1994, ziua de 5 octombrie este Ziua Mondială a Profesorilor sau Ziua Internațională a Educației, pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a documentului „Recomandare privind statutul cadrelor didactice”.

Documentul semnat atunci la Paris stabilește drepturile și responsabilitățile profesorilor, precum și standardele internaționale pentru pregătirea lor inițială și alte condiții de învățământ, recrutare, angajare, de predare și învățare și conţine, de asemenea, numeroase recomandări pentru participarea profesorilor la adoptarea deciziilor privind învăţământul, prin consultare și negociere cu autoritățile educaționale.

Prioritate fundamentală a oricărei societăți, educația s-a aflat mereu în atenția administrației rădăuțene, preocupată permanent de generațiile viitoare.”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here