Bogdan Loghin anunță că peste 8 milioane de euro au fost atrași la Spitalul Municipal Rădăuți

0
493

Primarul municipiului Rădăuți, domnul Bogdan Loghin, alături de domnul Dan Vatră, manager al Spitalului Rădăuți, cu bucurie, vă aduc la cunoștință că pe 27 octombrie 2021, s-a semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Municipal Rădăuți beneficiază de suma de 39.927.157,93 lei, adică 8.263.412,79 Euro, la cursul valutar aferent perioadei de depunere.

Acestă sumă reprezintă finanțare integrală din fonduri europene, prin programul operațional INFRASTRUCTURĂ MARE.

Cu această sumă Spitalul Municipal Rădăuți va achiziționa echipamente medicale, în scopul depășirii situației pandemice. Cuantumul acestor echipamente se ridică la cifra de 1262 de bucăți. Dintre acestea, enumerăm cele mai importante dintre ele:

– Sistem centralizat de monitorizare a pacienților ATI – Ventilatoare pulmonare
– Sistem PCR-Real Time
– Monitoare funcții vitale
– Ecografe
– Electrocardiografe
– Aparat radiologie și fluoroscopie digital

Unul din cele mai importante echipamente din proiect este Computerul Tomograf de ultimă generație, care va face din unitatea spitalicească rădăuțeană cel mai performant punct de imagistică medicală din județul Suceava.

Bogdan Loghin, primarul municipiului Rădăuți declară:

„Am ajuns în acest punct, după un drum lung și anevoios, la un an de la preluarea mandatului, exact când Spitalul Municipal Rădăuți are mare nevoie de echipamente medicale, în contextul pandemiei de Covid-19.

Mulțumim tuturor celor implicați în proiect, partenerilor de la GAL Urban Rădăuți, prin domnul Preda Florin, medicilor, personalului și conducerii Spitalului Municipal Rădăuți, doamnei Lorena Bujdei, manager de proiect, domnului Petru Gafițescu, șef departament Achiziții, domnișoarei Elena Ungurianu, director financiar și, nu în ultimul rând, dumneavoastră, cetățenilor municipiului Rădăuți, pentru încrederea pe care ne-ați oferit-o.”

 

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here