Asociațiile Rădăuțiul Civic și Institutul pentru Politici Publice lansează Academia de Organizare Comunitară Rădăuți

0
258

Asociația Rădăuțiul Civic, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Politici Publice, lansează proiectul „Academia de Organizare Comunitară”, un proiect derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este de a facilita formarea a 5 noi grupuri civice și a peste 150 de persoane în domeniile politicilor publice, organizare comunitară și advocacy din Rădăuți și localitățile învecinate.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni și are ca obiective creșterea gradului de conștientizare civică și dezvoltarea capacităților de organizare comunitară și advocacy ale cetățenilor din zona județului Suceava.

„Ideea proiectului a pornit de la faptul că localitățile din zona Municipiului Rădăuți se caracterizează atât printr-o participare scăzută a cetățenilor la procesul de luare a deciziilor publice, la vot sau chiar la acțiuni comunitare simple. În activitatea ultimilor 3 ani, experiența locală ne-a demonstrat că implicarea civică poate să apară și să se dezvolte în localitățile de dimensiuni reduse dacă cetățenii dobândesc informațiile de bază despre cum funcționează comunitatea lor, cum funcționează statul și autoritățile sale, dar mai ales cum sunt luate deciziile la nivel local.“, a declarat Luca Ciubotaru, președinte al Asociației Rădăuțiul Civic.

Astfel, asociația are în plan realizarea unei diagnoze privind nevoile locale ale comunităților, organizarea unui număr de 11 ateliere, continuarea renovării unui spațiu care va forma un centru comunitar (Radauti Hub – o oportunitate și o resursă de networking, comunicare și învățare), sprijinirea înființării de noi grupuri civice locale și consolidarea capacității organizaționale a acestora, și ulterior a unei rețele formată din aceste grupuri. Ca acestea să poată lucra împreună, vor avea ca prim exercițiu realizarea unei campanii civice comune. De asemenea, proiectul va avea și o componentă de informare pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței societății civile în rândul elevilor și a profesorilor de educație civică.

Mai multe informații pe: https://www.radautiulcivic.ro/academia-de-organizare-comunitara-lansare/

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here