Aplicații utile atunci când călătorești

0
512
Aplicații utile atunci când călătorești

Află care sunt aplicațiile de călătorie care trebuie să fie instalate în telefonul tău atunci când te pregătești sau vrei să pleci într-o călătorie.

În 2020, numărul total al turiștilor a fost de 381 de milioane de persoane, ceea ce a reprezentat o scădere cu 74% în comparație cu 2019 (peste 1, 5 miliarde de turiști). Ținuți în casă de criza sanitară, turiștii au jucat poker ca la aparat, au făcut tururi virtuale ale celor mai interesante locuri din lume și s-au pregătit pentru a merge în vacanță în 2021.

Dacă te numeri printre cei care și-au planificat concediul în această vară, atunci trebuie să iei în considerare câteva aplicații care îți vor fi extrem de utile când călătorești.

Aplicațiile care îți oferă vacanța perfectă!

Planificarea vacanței înseamnă alocarea unor resurse de timp pentru căutarea celor mai bune oferte. Mai apoi, dacă a fost identificată destinația pentru petrecerea concediului este nevoie de asigurarea mijloacelor de transport către destinație (avion, autocar, mașina personală), cazare și masă, precum și pentru deplasarea în timpul vacanței. În cazul în care nu dorești să apelezi la serviciile unei agenții de turism care să-ți preia o mare parte dintre responsabilități, atunci poți să-ți instalezi câteva aplicații utile.

Kiwi.com

Este o aplicație disponibilă pentru Android și iOS, care îți oferă posibilitatea de a căuta bilete de avion către destinația turistică preferată. În plus, îți permite să găsești foarte rapid servicii de închiriere auto, dar și locuri de cazare. Unul dintre avantajele oferite este că dispune de interfață în limba română și îți oferă posibilitatea setării monedei în RON.

Booking.com

Una dintre cele mai populare aplicații destinate turiștilor, care le permite acestora să găsească cu rapiditate cele mai avantajoase locuri de cazare, bilete de avion și autoturisme de închiriat. Mai mult decât atât, în cazul în care ești plecat în vacanță și vrei să îți închiriezi proprietatea, această aplicație îți permite acest lucru. În plus, poți să găsești aici și servicii de transport de la și către aeroport cu taxiul.

Airbnb.com

Călătorii care își doresc o experiență de călătorie individualizată au la dispoziție această aplicație care le oferă posibilitatea de a găsi cele mai accesibile locuri de cazare. Aici poți găsi găzduire în diferite locații, la persoane fizice, sau, pot deveni la schimb gazde, ceea ce poate reprezenta una dintre  cele mai interesante experiențe.

Tripadvisor.com

Pentru călătorii dornici să aibă parte de recomandări verificate de alți turiști, această aplicație este ideală. Oferă acces atât la locuri de cazare (de la hoteluri și pensiuni și până la apartamente și camere de închiriat). În plus, aici poți afla informații despre cele mai bune locuri de luat masa, precum și o serie de ponturi, sfaturi și recomandări despre locurile care merită să fie vizitate în funcție de destinația aleasă.

Sygic Travel

Aplicația care îți oferă posibilitatea configurării călătoriei și vacanței în funcție de obiectivele turistice care te interesează. Dispune de un sistem de localizare care îți oferă date în timp real despre locațiile pe care vrei să le vizitezi. În cazul în care preferi să te informezi înainte despre ceea ce urmează să vezi, atunci poți să accesezi portofoliul de videoclipuri VR ale acestei aplicații.

Currency.com

În situația în care vrei să fii informat în timp real despre paritatea monedelor sau despre evoluția cursului valutar în întreaga lume, acesta aplicație de scutește de timpul pierdut în căutarea informațiilor despre cel mai bun curs valutar.

Uber

Este o aplicație de ride-sharing pe care o poți folosi atunci când nu ai încredere în serviciile oferite de companiile de taxi din locația aleasă pentru petrecerea concediului. Avantajul acestei aplicații este că îți oferă acces la rețeaua locală de conducători auto care te pot transporta către locul dorit la tarife mai mici decât cele ale companiilor de taximetrie.

Rentalcars.com

Cei care își doresc să se deplaseze pe cont propriu în timpul vacanței pot să opteze pentru această aplicație. Îți oferă posibilitatea de a căuta într-o vastă rețea de furnizori de servicii de închiriere autoturisme, având la dispoziție multiple variante de modele auto și prețuri.

Moovit

Aplicația ideală pentru a obține date în timp real despre toate mijloacele de transport care sunt active în zona în care te afli. Dispune de una dintre cele mai complexe rețele de informații la nivel global, ceea ce o face extrem de utilă pentru cei cărora le place să exploreze folosindu-se de mai multe mijloace de transport în comun (metrou, tramvai, troleibuz, autobuz etc).

Alături de aceste aplicații este recomandat să îți mai instalezi și alte programe care să-ți ofere posibilitatea de a te distra în timpul vacanței. Pentru cei pasionați de citit și care au un Kindle, secțiunea de cărți digitale pentru acest dispozitiv a platformei Amazon.com oferă cele mai bune cărți în format electronic. Triplingo este o altă aplicație utilă (excelentă pentru furnizarea de informații pentru a te menține în siguranță în timpul călătoriei).

Cu aceste aplicații instalate în telefonul tău, cu siguranță că o să te bucuri de o vacanță interesantă, din care te vei întoarce cu o mulțime de amintiri de neuitat!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here