Afla AICI tot ce trebuie sa stii inainte de a incepe sa produci muzica acasa!

0
517
Afla AICI tot ce trebuie sa stii inainte de a incepe sa produci muzica acasa!

In ultimii ani, productia de muzica a devenit accesibila tuturor. Oricine are un laptop, un smartphone sau o tableta are, din punct de vedere tehnic, tot ce ii trebuie pentru a compune piese oriunde s-ar afla.

Dar, pentru a scoate track-uri de calitate, ai nevoie de mai mult decat atat. Asadar, daca vrei sa te apuci serios de treaba in acest domeniu, trebuie sa te informezi temeinic inainte.

Iata ce trebuie ai in vedere daca esti interesat sa produci muzica acasa:

  • Laptop

Foloseste un laptop care are cel putin 8 GB memorie RAM. Acest lucru va asigura functionarea optima a software-ului cu care vei produce muzica.

Daca ai un device cu doar 4 GB/RAM, nu trebuie sa te descurajezi. Acesta va functiona in continuare, insa, cu cat memoria este mai mare, cu atat va fi mai usor pentru el sa ruleze aplicatiile.

  • Software de productie muzicala

Programele de facut muzica sunt denumite in mod uzual DAW (Digital Audio Workstation) si tu va trebui sa-ti alegi unul. Cel mai bun mod pentru a-ti da seama care este potrivit pentru tine este sa descarci mai multe demo-uri si sa le incerci pe toate. La baza, acestea fac acelasi lucru, insa trebuie sa-l gasesti pe cel care iti pare mai usor de folosit si mai util pentru ceea ce ti-ai propus.

  • Echipament 

Vei avea nevoie de o interfata audio prin USB. Aceasta te va ajuta sa inregistrezi instrumentele pe laptop, precum si sa conectezi device-ul la boxe. La brandul Focusrite de la Soundcreation gasesti astfel de echipamente de calitate, iar preturile sunt accesibile. 

De asemenea, vei avea nevoie si de un set de boxe. Daca zgomotul iti poate crea probleme, ia in considerare niste casti de calitate superioara. 

Iti mai trebuie si cateva cabluri XLR si jack, pentru a conecta instrumentele la interfata si la boxe. In cele din urma, vei avea nevoie si de o clapa sau de o claviatura midi, care iti va permite sa te joci cu sintetizatorul, respectiv cu notele. Daca vrei, poti sa redai chiar si sunetul tobelor.

  • Sunete 

Vei avea nevoie de sunete pe care sa le aranjezi si cu care sa te joci si, daca nu planuiesti sa inregistrezi muzicieni live, online, vei gasi o multime de sample packs. Acestea sunt colectii de sunete create de altcineva, pe care le poti folosi pentru a crea muzica proprie. De obicei, le vei avea la dispozitie pe cele de tambur, de clape sau sintetizator, de bas, vocale si ambientale. Exista site-uri care iti permit sa accesezi biblioteci mari de sunete contra unui abonament lunar. 

De asemenea, este recomandat sa-ti achizitionezi un recorder portabil pentru a inregistra zgomote peste tot pe unde mergi. Este binecunoscut faptul ca muzica influnteaza starea de spirit, iar aceste sunete unice doar te vor ajuta sa iti definesti stilul si identitatea muzicala, transformandu-ti piesele in opere de arta.

Asadar, daca vrei sa transformi melodiile din capul tau in realitate, tine cont de informatiile de mai sus si lasa-ti imaginatia sa faca restul. 

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here