3 elemente obligatorii pentru casa pe care le poti folosi si in scop decorativ

0
749

Atunci cand te muti intr-o locuinta noua, te asiguri, in primul rand, ca aceasta sa fie complet utilata, astfel incat sa-ti asiguri toate nevoile de baza, dar si ca aceasta sa fie decorata intr-un mod specific, astfel incat sa te faca sa te simti in largul tau.

De multe ori, utilitatile si designul interior sunt tratate separate, avand elemente specifice pentru fiecare domeniu in parte. Cu toate acestea, exista metode prin care le poti imbina cele doua si sa oferi unor piese, pe care oricum trebuie sa le instalezi in casa, si un rol decorativ. Pentru acest lucru, poti lua in considerare cateva idei care te vor ajuta sa oferi casei tale un aspect placut.

Iata ce poti folosi pentru a imbina utilitatile obligatorii cu designul interior

Cu un pic de imaginatie, iti poti eficientiza decorul locuintei, folosindu-te de cateva elemente pe care trebuie sa le ai in casa in mod obligatoriu, deoarece sunt esentiale pentru confort. Astfel, poti tine cont de o serie de recomandari, cu ajutorul carora poti schimba in totalitate designul interior al locuintei.

Jaluzele

Unul dintre cele mai usoare metode de a scoate in evidenta interiorul locuintei este folosirea luminii naturale. Aceasta poate crea iluzia de spatiu si este obligatoriu sa beneficiezi de ea cat mai mult. In acelasi timp, este important ca ferestrele pe unde intra aceasta sa fie echipate cu jaluzele, pentru a putea impiedica lumina sa intre atunci cand nu ai nevoie de ea, ca de exemplu, atunci cand vrei sa te odihnesti. 

Prin urmare, poti folosi jaluzele colorate, care vor crea un fundal cromatic placut. In schimb, va trebui sa te asiguri ca acesta se imbina placut cu nuantele peretilor.

Mobilierul

Piesele de mobilier sunt esentiale atat pentru confort, cat si pentru decoratiuni. Mai exact, sunt printre singurele care joaca un rol esential atat in utilarea locuintei, cat si in designul interior. Acestea pot da o tematica specifica, precum retro, rustic, modern sau minimal. 

In acest fel, vei sti cum sa folosesti fiecare piesa de mobilier in parte. Astfel, daca alegi mobila vintage, foloseste-o pentru a depozita carti sau o poti folosi pe cea de tip modern, daca vrei sa economisesti cat mai mult spatiu in casa. 

De asemenea, stilul mobilierul poate fi de actualitate pentru o perioada limitata de timp sau poate fi unul permanent valabil.

Caloriferul

Avand in vedere importanta temperaturii in locuinta, sursele de caldura sunt obligatorii. Totusi, poti folosi calorifere decorative, care se potrivesc intr-un mediu bine organizat. Acestea pot avea un impact vizual semnificativ, deoarece sunt usor de scos in evidenta, datorita faptului pot fi de dimensiuni destul de mari, in functie de preferintele tale si ale familiei.

Utilarea eficienta a locuintei si designul interior nu trebuie sa reprezinte doua domenii separate. Pentru a-ti eficientiza costurile si a face din casa ta un spatiu confortabil cu un ambient placut, combina piesele specifice, astfel incat acestea sa-ti asigure nivelul de confort de care ai nevoie si sa ofere, in acelasi timp, un aspect vizual placut.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here